Janja Stojanović

Autor: Novi Život

Ocenjeno sa 0 od 5
  • 27,280,750RSD

    Cilj
  • 2,400RSD

    Prikupljeno novca
  • Konačan cilj

    Metoda završetka
Prikupljeno u procentima :
0.01%
Minimum amount is RSD Maximum amount is RSD Put a valid number
RSD
Kragujevac, Srbija

Novi Život

3 Kampanja | 0 Kampanje koje mi se sviđaju

O Autoru

O Korisniku

Janja je dete iz druge kontrolisane trudnoce. Rodjena je u cetrdesetoj nedelji. Na samom rodjenju nije disala dva minuta zbog cega je intubirana i prebacena na odeljenje neonatologije, gde je u inkubatoru provela svojih prvih mesec dana.

Narednih godinu i po dana lecena je od hipotonije, brojnim fizikalnim terapijama. Nakon uradjene magnetne rezonance glave u septembru 2019. godine uspostavljena je dijagnoza.

Janja ima Jubertov sindrom. Odnosno nerazvijenost malog mozga i mozdanog stabla. Pored Jubertovog sindroma, ona ima i polidaktiliju (sestoprstost) i ptozu desnog kapka, koju je operisala sa samo tri meseca.

Janja nakon 2 ipo godine uspeva samostalno da sedne, uspostavlja kontrolu glave, pocinje da korosti ruke, ali do njenog koraka potrebno je jos mnogo. Nakon četiri ipo godine, roditelji su saznali da Janja ima smrtonosnu varijaciju mutacije gena.

Bez obzira na prepreke Janja je jedno veselo i razdragano dete, puno zivota. Jako se raduje svom bratu i deci, ali ne moze sa njima da se igra.
Pozitivna je i nasmejana, mnogo se trudi i zelja svih je da sto pre prohoda, uhvati brata za ruku i podje u deciji svet odrastanja gde bi i trebalo da bude.

Da bi stala na svoje nogice potrebni su joj svakodnevni fizioterapeutski tretmani, lecenje u banjskim uslovima, kao i rad sa logopedom, defektologom, somatopedom, psihologom, pedagogom, medicinska i ortopedska pomagala, pomagala za sprovodjenje terapija u kucnim uslovima, pet terapije, hipo i hidro terapije, laboratorijske analize, specijalisticki pregledi, operaciju kapka, transplantacija maticnim celijama, medicinski potrosni materijal, medikamenti, kao i sredstva za putne troskove i troskove smestaja za vreme lecenja van mesta stanovanja.

Ime Visina donacije Datum
Slavoljub Radisavljević 1,000RSD April 06, 2024
Dusan Velaja 200RSD April 05, 2024
Slobodan Zeljic 200RSD April 05, 2024
aifnj ofinas 1,000RSD April 04, 2024